Ervaringen met orthopedagogisch bureau Marijke Wiertsema

Hieronder vindt u reacties van ouders wiens kind ik behandelde en van de logopediste waarmee ik samenwerk. Om privacyredenen zijn de achternamen van de ouders weggelaten. Mocht u meer willen weten, dan kan ik u met hen in contact brengen.

Serieus, respectvol en begaan.

Onze beide kinderen zijn hier getest en op de juiste manier doorgestuurd. Vooral onze zoon met complexe problematiek, is door hun advies nu weer op het juiste spoor. Ga zo door. Serieus, respectvol en begaan.

Wij willen u zeer hartelijk bedanken voor een zeer uitgebreid en gedegen dyslexie-onderzoek

Beste Mevrouw Wiertsema,

Wij willen u zeer hartelijk bedanken voor een zeer uitgebreid en gedegen dyslexie-onderzoek alsmede de uitleg van het verslag hier thuis en natuurlijk de daarbij horende behandelingsadviezen.
Mocht het nodig zijn zal ik graag van uw aanbod contact op te nemen gebruik maken.

Mede namens Erik en Lente wens ik u en uw gezin hele fijne feestdagen en alvast een mooi en gezond 2017 toe.

Met vriendelijke groeten,

Wendy

Enorm bedankt voor de steun!

Beste Marijke,

Nooit verwacht dat ik dyslexie heb. Er ging een wereld van rust voor mij open nadat ik eindelijk wel meer tijd had om tentamens te maken. Ook de door u gemaakte adviezen en tips hebben jaren boven mijn bureau gehangen als extra reminder en ondersteuning in periode wanneer het maar niet lukte met het behalen van tentamens. En nu toch dat diploma!

Enorm bedankt voor de steun!

Groet,

Merel

Heel erg bedankt voor alles!

bloemen

Heel erg bedankt voor alles!
Rogier, Susanne en Thijs

Bedankt voor de goede begeleiding

Beste Marijke,

Bedankt voor de goede begeleiding van onze zoon Rinze bij het vaststellen van de dyslexie.
Wat is hij gegroeid in 1½ jaar!

Debbie

Ook namens Marit bedankt!!

Dit voorjaar is Marit op ons eigen verzoek getest op dyslexie. Zowel de lagere school als de middelbare school zagen geen reden om Marit te testen. Gelukkig kwamen we terecht bij mevrouw Wiertsema en na een gesprek en inzage in Marit haar rapporten en cito toetsen, zag mevrouw Wiertsema wel redenen om Marit te testen.
Uit de testen bleek dat Marit wel degelijk dyslexie heeft en werd ons vermoeden bevestigd. Hierdoor vielen voor Marit en voor ons veel puzzelstukjes op hun plaats.

We willen mevrouw Wiertsema bedanken voor haar deskundige begeleiding, voor haar adviezen en voor het gesprek op Marit haar school.
Ook namens Marit bedankt!!

Groeten,
Leo en Esther

Ontzettend bedankt voor het fijne onderzoek en de snelle conclusie

Beste Marijke,

Ontzettend bedankt voor het fijne onderzoek en de snelle conclusie.
Amber heeft het onderzoek als zeer prettig ervaren, een fijne lieve juf.

Met vriendelijke groet,
Sylvia

Ik ga weer vol vertrouwen de toekomst te gemoed

Ik heb bij Marijke EMDR gevolgd, omdat ik weinig zelfvertrouwen had en faalangstig was. Dit gaf bij mij problemen op mijn werk en thuis.
D.m.v. het volgen van een rood “toverballetje” met mijn ogen en steeds opnieuw naar mijn angsten te kijken werden deze stap voor stap overwonnen. Na een paar sessies voelde ik mezelf al een stuk zelfverzekerder.
Via EMDR kun je ook een positief beeld vormen voor de toekomst. Dit heeft Marijke bij mij ook gedaan. Hierdoor kon ik mijzelf zelfverzekerd te presenteren op een grote beurs. Iets waarvan ik een paar maanden geleden niet had gedacht dat ik het kon.
Ik ben Marijke dankbaar dat zij in deze periode altijd voor mij klaar stond met praktische tips en stimulerende emails.
Ik ga weer vol vertrouwen de toekomst te gemoed.
Groetjes Carolien

Ik denk dat ik van geluk mag spreken dat ik bij mevrouw Wierstema ben uitgekomen

“Mijn verhaal mag dan minder lang zijn dan de voorgaande reacties, dat wil niet zeggen dat ik niet net zo tevreden ben. Ik denk dat ik van geluk mag spreken dat ik bij mevrouw Wierstema ben uitgekomen. Niet alleen had ze de lekkerste thee die ik ooit heb gedronken, ze wist ook nog is van alles te vertellen waardoor die testen steeds minder erg werden! Wat wist ze veel zeg… Eigenlijk heeft ze ervoor gezorgd dat ik op de juiste manier werd getest én daarnaast ook nog eens een leuke dag had. Super bedankt!”

Groetjes,
Isis

Jouw adviezen hebben we opgevolgd en mede daardoor gaat het nu erg goed

Beste Marijke,

Je hebt de afgelopen jaren alle drie onze zoons gezien en getest en onze vermoedens van dyslexie bevestigd. Jouw adviezen hebben we opgevolgd en mede daardoor gaat het nu erg goed. Dit jaar zal een spannend jaar worden, de jongste zit nu in groep 6 van de basisschool, de middelste doet de brugklas van de havo (in plaats van mavo) en de oudste is nu door naar havo 4. Op jouw advies hebben we met de jongste therapie gevolgd bij logopedie Stadspolders. Bij hem zijn daar de spellingsregels, de tafeltjes, het klokkijken en automatiseren erin gestampt. De juf was aan het eind van vorig jaar helemaal blij en wij ook want voor een dyslecticus is dat een bijna onmogelijke opgave. Bij de middelste zoon had je een vermoeden van beelddenken. Een beelddenker leert totaal anders dan een gewone leerling. Hier heb je ons handvatten gegeven om ermee om te gaan wat overhoren betreft en het trainen van zijn geheugen. Ook zijn gedrag (hoewel ook pubergedrag) werd uitgelegd en hij wordt nu beter begrepen. We hopen dat hij dit jaar laat zien wat hij kan en dat hij misschien toch door kan naar het VWO. De oudste is ook een apart geval. Hij bleek intelligent maar kon zich niet lang concentreren. Het was je opgevallen dat zijn oogmotoriek niet goed was. Als advies gaf je aan dat het voor de oudste wellicht geholpen zou zijn met een prismabril. En wat blijkt? Je had helemaal gelijk! Dr. Vente gaf je hiervoor ook een groot compliment want voor iemand die eigenlijk er zo zijdelings bij betrokken is, was dit briljant gevonden (zijn woorden). Met mijn oudste gaat het nu ook goed, je wil niet weten wat hij al allemaal gelezen heeft sinds hij deze bril heeft. En dat terwijl ze eigenlijk alle drie niet van lezen houden. Het is steeds hooguit een stripboek wat op het nachtkastje ligt. We zullen je op de hoogte houden hoe het gaat met de jongens maar voor nu willen we je alvast hartelijk danken voor je aandacht, tijd, adviezen, luisterend oor en nazorg.

Groetjes van ons allemaal!

Aanmelden