Ervaringen met orthopedagogisch bureau Marijke Wiertsema

Hieronder vindt u reacties van ouders wiens kind ik behandelde en van de logopediste waarmee ik samenwerk. Om privacyredenen zijn de achternamen van de ouders weggelaten. Mocht u meer willen weten, dan kan ik u met hen in contact brengen.


Beste Mevrouw Wiertsema,

Wij willen u zeer hartelijk bedanken voor een zeer uitgebreid en gedegen dyslexie-onderzoek alsmede de uitleg van het verslag hier thuis en natuurlijk de daarbij horende behandelingsadviezen.
Mocht het nodig zijn zal ik graag van uw aanbod contact op te nemen gebruik maken.

Mede namens Erik en Lente wens ik u en uw gezin hele fijne feestdagen en alvast een mooi en gezond 2017 toe.

Met vriendelijke groeten,

Wendy
december 2016


Beste Marijke,

Nooit verwacht dat ik dyslexie heb. Er ging een wereld van rust voor mij open nadat ik eindelijk wel meer tijd had om tentamens te maken. Ook de door u gemaakte adviezen en tips hebben jaren boven mijn bureau gehangen als extra reminder en ondersteuning in periode wanneer het maar niet lukte met het behalen van tentamens. En nu toch dat diploma!

Enorm bedankt voor de steun!

Groet,

Merel
december 2016


bloemen

Heel erg bedankt voor alles!
Rogier, Susanne en Thijs
november 2016


Beste Marijke,

Bedankt voor de goede begeleiding van onze zoon Rinze bij het vaststellen van de dyslexie.
Wat is hij gegroeid in 1½ jaar!

Debbie
november 2016


Dit voorjaar is Marit op ons eigen verzoek getest op dyslexie. Zowel de lagere school als de middelbare school zagen geen reden om Marit te testen. Gelukkig kwamen we terecht bij mevrouw Wiertsema en na een gesprek en inzage in Marit haar rapporten en cito toetsen, zag mevrouw Wiertsema wel redenen om Marit te testen.
Uit de testen bleek dat Marit wel degelijk dyslexie heeft en werd ons vermoeden bevestigd. Hierdoor vielen voor Marit en voor ons veel puzzelstukjes op hun plaats.

We willen mevrouw Wiertsema bedanken voor haar deskundige begeleiding, voor haar adviezen en voor het gesprek op Marit haar school.
Ook namens Marit bedankt!!

Groeten,
Leo en Esther
oktober 2016


Beste Marijke,

Ontzettend bedankt voor het fijne onderzoek en de snelle conclusie.
Amber heeft het onderzoek als zeer prettig ervaren, een fijne lieve juf.

Met vriendelijke groet,
Sylvia
juli 2016


Ik heb bij Marijke EMDR gevolgd, omdat ik weinig zelfvertrouwen had en faalangstig was. Dit gaf bij mij problemen op mijn werk en thuis.
D.m.v. het volgen van een rood “toverballetje” met mijn ogen en steeds opnieuw naar mijn angsten te kijken werden deze stap voor stap overwonnen. Na een paar sessies voelde ik mezelf al een stuk zelfverzekerder.
Via EMDR kun je ook een positief beeld vormen voor de toekomst. Dit heeft Marijke bij mij ook gedaan. Hierdoor kon ik mijzelf zelfverzekerd te presenteren op een grote beurs. Iets waarvan ik een paar maanden geleden niet had gedacht dat ik het kon.
Ik ben Marijke dankbaar dat zij in deze periode altijd voor mij klaar stond met praktische tips en stimulerende emails.
Ik ga weer vol vertrouwen de toekomst te gemoed.
Groetjes Carolien
april 2016


"Mijn verhaal mag dan minder lang zijn dan de voorgaande reacties, dat wil niet zeggen dat ik niet net zo tevreden ben. Ik denk dat ik van geluk mag spreken dat ik bij mevrouw Wierstema ben uitgekomen. Niet alleen had ze de lekkerste thee die ik ooit heb gedronken, ze wist ook nog is van alles te vertellen waardoor die testen steeds minder erg werden! Wat wist ze veel zeg... Eigenlijk heeft ze ervoor gezorgd dat ik op de juiste manier werd getest én daarnaast ook nog eens een leuke dag had. Super bedankt!"

Groetjes,
Isis
september 2014


Beste Marijke,

Je hebt de afgelopen jaren alle drie onze zoons gezien en getest en onze vermoedens van dyslexie bevestigd. Jouw adviezen hebben we opgevolgd en mede daardoor gaat het nu erg goed. Dit jaar zal een spannend jaar worden, de jongste zit nu in groep 6 van de basisschool, de middelste doet de brugklas van de havo (in plaats van mavo) en de oudste is nu door naar havo 4. Op jouw advies hebben we met de jongste therapie gevolgd bij logopedie Stadspolders. Bij hem zijn daar de spellingsregels, de tafeltjes, het klokkijken en automatiseren erin gestampt. De juf was aan het eind van vorig jaar helemaal blij en wij ook want voor een dyslecticus is dat een bijna onmogelijke opgave. Bij de middelste zoon had je een vermoeden van beelddenken. Een beelddenker leert totaal anders dan een gewone leerling. Hier heb je ons handvatten gegeven om ermee om te gaan wat overhoren betreft en het trainen van zijn geheugen. Ook zijn gedrag (hoewel ook pubergedrag) werd uitgelegd en hij wordt nu beter begrepen. We hopen dat hij dit jaar laat zien wat hij kan en dat hij misschien toch door kan naar het VWO. De oudste is ook een apart geval. Hij bleek intelligent maar kon zich niet lang concentreren. Het was je opgevallen dat zijn oogmotoriek niet goed was. Als advies gaf je aan dat het voor de oudste wellicht geholpen zou zijn met een prismabril. En wat blijkt? Je had helemaal gelijk! Dr. Vente gaf je hiervoor ook een groot compliment want voor iemand die eigenlijk er zo zijdelings bij betrokken is, was dit briljant gevonden (zijn woorden). Met mijn oudste gaat het nu ook goed, je wil niet weten wat hij al allemaal gelezen heeft sinds hij deze bril heeft. En dat terwijl ze eigenlijk alle drie niet van lezen houden. Het is steeds hooguit een stripboek wat op het nachtkastje ligt. We zullen je op de hoogte houden hoe het gaat met de jongens maar voor nu willen we je alvast hartelijk danken voor je aandacht, tijd, adviezen, luisterend oor en nazorg.

Groetjes van ons allemaal!
september 2014


Onze zoon Daniel van 8 is ook net zoals zijn halfbroer Tobias die inmiddels 21 is, getest op dyslexie bij Marijke Wiertsema. Wij hebben dat als zeer prettig, warm betrokken en deskundig ervaren. We hebben net dit traject achter de rug en Daniel heeft ook pas logopedie naar aanleiding hiervan. Ook is Marijke op school geweest om Daniel's testen door te nemen en afspraken te maken. We gaan ervoor, Marijke en hopen dat onze zoon door dit alles weer beter in zijn vel komt en als een gelukkig mensenkind verder kan. We houden je zeker op de hoogte! Bedankt voor alles.

Ronald en Miranda
september 2014


Ik vond het goed gaan bij het onderzoek. Ik moest 2 keer komen om te testen. Het was een erg aardige mevrouw ik voelden me erg op me gemak. Het waren verschillende onderdelen. Soms moeilijk en soms makkelijk. Als je pauzes had was het altijd erg gezellig in de achter tuin. Het is niet erg om je onderzoek bij haar te doen.

Groetjes van Levi
september 2014


Beste Marijke Wiertsema,

Ik wil u laten weten, dat ik mijn studie jaar gehaald heb en doorstroom naar het tweede jaar. De Propedeuse is binnen. Ook wil ik u op deze manier bedanken voor hulp en adviezen, ik ben erg blij en ontzettend tevreden over het traject die u heeft ingezet. Waardoor ik mezelf beter heb leren kennen en zo ook beter heb leren omgaan met mijn leerachterstanden.

Er zijn veel ups en down geweest de afgelopen jaar, maar uiteindelijk was al die inzet/tijd/energie en emotie het waard. Ik heb de volledige vertrouwen, dat ik fysiotherapeut wordt.

Nogmaals bedankt,

Met vriendelijke groet,

Lloyd
september 2014

Via deze weg wil ik u bedanken voor het diagnosticeren van mijn dyslexie. Dankzij het onderzoek wat u heeft uitgevoerd in 2010, zijn er voor mij veel dingen duidelijk geworden en heb ik het vertrouwen in mezelf terug gevonden.

Hierbij wil ik u ook laten weten dat ik inmiddels mijn diploma HBO - verpleegkunde op zak heb en dat ik inmiddels ben gestart met de Post - HBO opleiding tot diabetesverpleegkundige.

Nogmaals mijn dank.
Stenneke
november 2013


Hoi, ik ben Aileen.
Ik ben 2 dagen bij mevrouw Wiertsema getest op dyslexie. Door de begeleiding van mevrouw Wiertsema ben ik op de Mavo terecht gekomen in plaats van VMBO-KB.
Ze was erg vriendelijk, legde goed uit en gaf genoeg tijd.

Onze dochter Aileen zat in de laatste maanden van groep 4 toen bleek dat ze eigenlijk sinds de kerst geen vooruitgang had geboekt en dus het jaar nogmaals zou moeten doen. Door de school waren wij hier niet eerder op geattendeerd. Via de schoolarts zijn wij toen met Marijke Wiertsema in contact gekomen. Tijdens het onderzoek is vastgesteld dat zij dyslectisch is. Na het onderzoek heeft zij op advies van Marijke ook nog enige tijd begeleiding gekregen van Logopodiepraktijk Stadspolders.
De jaren daarna doorliep zij de meeste klassen zonder grote problemen.
In groep 8 kregen wij te horen dat de school van Aileen haar als advies VMBO-BK of GL zou meegeven. Wij waren er echter van overtuigd dat zij wel Mavo aan zou kunnen.
Wij hebben daarop wederom contact opgenomen met Marijke, om haar opnieuw te testen. Hieruit bleek dat de Mavo wel geschikt voor haar zou zijn. Om haar zo goed mogelijk op haar schoolkeus voor te bereiden heeft zij daarna op advies van Marijke tot aan de zomer wekelijks bijles gekregen van Simone Eenink.
We zijn vervolgens samen met Marijke een gesprek met de school aangegaan, na een lang gesprek is de school uiteindelijk met onze wens ingestemd en heeft alsnog een Mavo advies afgegeven. Aileen wilde graag naar Mavo Stek, maar deze school wees haar af. We hebben toen op advies van Marijke contact opgenomen met het Stedelijk Dalton Lyceum, die haar gelukkig wel aan nam.
Op dit moment zit Aileen goed in haar vel en heeft veel zelfvertrouwen dat zij de Mavo aan kan. Op school wordt zij ook goed begeleid.
Mede dankzij de deskundige hulp en het enthousiasme van Marijke heeft Aileen deze stap kunnen zetten. Zij zal de ondersteuning van school, Marijke en Simone nog wel eens nodig hebben, maar wij hebben er nu alle vertrouwen in dat zij haar Mavo diploma gaat halen!

Corrie en Marcel
september 2013


Beste Marijke,

Onze dank is niet in een paar zinnen uit te drukken toch ga ik een poging wagen. In dit land vol met "logen", stempeltjes druk van school etc., is het voor ons als ouders niet altijd makkelijk geweest de juiste weg te vinden voor onze zoon Steijn. Getipt door een collega uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken en jou gebeld voor info en advies m.b.t. jouw werkgebied. Dat was een telefoongesprek van niet "even snel tussendoor", ik voelde al direct je ongelofelijke betrokkenheid, waarin hoe dan ook het innerlijke welzijn van het kind voorop staat.
Uitvoerig hebben we onze zorgen kunnen uiten, en het beste van alles is eigenlijk dat je niet alleen Steijn maar ook ons als ouders hebt geleerd om door een andere bril te leren kijken. Dat ernstige dyslectie zich niet alleen beperkt tot het moeilijk aanleren van lappen tekst, maar dat daarachter nog een hele wereld verborgen ligt. Een wereld van anders denken, van obstakels maar ook van kansen, van moeizaamheid maar ook van creativiteit, van erg naar minder erg.....
Dank daarvoor. Dank dat je Steijn daarnaast weer enigszins het gevoel hebt gegeven dat hij een mooie jongen is, dat hij mag zijn wie hij is, dat hij trots mag zijn en vooral geloven in zichzelf. Dit gevoel was niet alleen Steijn kwijtgeraakt door het veelvuldige pesten waar hij dagelijks mee werd geconfronteerd binnen de klas, maar ook wij als ouders wisten het soms even niet meer.
Als gevolg van de therapie hebben we keuzes gemaakt, hebben we gekozen voor een andere school, voor een omgeving waar Steijn zich weer veilig voelt, waar hij zelfs in zijn 2de week een presentatie over zichzelf durfde te houden en de klas toesprak wat pestgedrag met je gevoel doet. We hebben nog een behoorlijke weg te gaan, maar wel een weg met nieuw aangelegde zijwegen. Je betrokkenheid is enorm, je mailtjes, je telefoontjes, in deze tijd waarin alles gehaast moet, er steeds minder tijd lijkt voor persoonlijke aandacht voelde dat als een warm bad.
Dankjewel daarvoor.

Warme groet,
Ellen & Rens
september 2013


Met mij gaat het redelijk het leven is geen feestje maar ik ben op zoek naar de slingers. Het glas is half vol!!!
Marijke zonder jou had ik het niet gered, je bent een ontzettend lief, warm en hartelijk mens met haar hart op de juiste plaats. Ook heb je me de juiste taaltips gegeven, hierdoor ben ik een stuk zelfverzekerder geworden.

Mag ik je hartelijk bedanken voor al adviezen geduld en je stond op de raarste tijden voor ons klaar? Ik hoop dat we op eigen kracht door kunnen, want dat zou betekenen dat het goed met ons gaat, maar mocht het zo zijn dat we in de toekomst jouw steun weer kunnen gebruiken, dan hoop ik dat we een beroep op je mogen doen.

Met de hartelijke groeten,
Tien en dochters
april 2013


Onze zoon heeft dyslectie en dyscalculie

Onze zoon Fabian had in groep 4 veel moeite met lezen (niveau AVI 0) en de rekentafels. Volgens zijn leerkrachten zou het wel goed komen met Fabian, maar wij als ouders hadden zo onze bedenkingen hierover. Wij probeerden allerlei oefeningen, maar het resultaat draaide steeds weer uit op een grote frustratie voor Fabian en ons. Fabian voelde zich dom en had weinig zelfvertrouwen. We waren daardoor verdrietig en ten einde raad.

Op eigen initiatief zijn wij op zoek gegaan naar een psycholoog/orthopedagoog in de regio Dordrecht om uit te zoeken waar het leerprobleem lag bij Fabian.
Via het internet zijn we terecht gekomen bij Marijke Wiertsema. In een persoonlijk gesprek vonden wij de “klik” en het vertrouwen om verder te gaan in het proces.

Fabian is vervolgens twee dagen lang onderworpen aan een reeks van pittige testen. Aan het einde van de testdagen werden de eerste bevindingen van het intelligente-onderzoek en de dyslectie-test in hoofdlijnen met ons besproken. Wij vonden het toen zeer prettig om alvast wat duidelijkheid te krijgen in het onderzoek.
Na enkele weken kregen we het uiteindelijk rapport dat uitvoerig is toegelicht in een persoonlijk gesprek.
Fabian blijkt ernstig dyslectisch te zijn en dat verklaarde een hoop leerproblemen op school. Mevrouw Wiertsema heeft een duidelijk beleid uitgestippeld in het rapport waarmee Fabian, wij, de leerkracht en de logopediste aan de slag zijn gegaan.

Na een jaar van veel discipline en hard werken zagen we Fabian met sprongen vooruit gaan op school. Door zelf te accepteren dat hij dyslectisch is, kwam ook het zelfvertrouwen van Fabian terug en we zagen hem steeds meer opbloeien.
In groep 8 is Fabian opnieuw getest door mevrouw Wiertsema waarbij gekeken is naar zijn ontwikkeling van de afgelopen jaren. Dit advies voor de middelbare school kwam uit op VMBO-T/HAVO terwijl de school VMBO-BK adviseerde. Na een goed gesprek met school met als leidraad het nieuwe rapport van mevrouw Wiertsema, is Fabian uiteindelijk toch geplaatst in een combinatieklas VMBO-T/HAVO. Omdat het rekenen op de middelbare school veel problemen opleverde, is Fabian getest op dyscalculie wat wederom bevestigd is door mevrouw Wiertsema.
Het gaat steeds beter met Fabian en hij heeft recentelijk een HAVO 2 advies gehad waar hij en wij apetrots op zijn.

In de afgelopen jaren hebben we veel steun gehad aan mevrouw Wiertsema die altijd bereid is geweest om ons te woord te staan en ons te voorzien van gedegen adviezen.
Fabian zal zijn gehele schoolperiode wel ondersteuning nodig hebben in het leerproces, maar hij komt er wel!
Wij hopen dat ons verhaal u verder kan helpen in uw zoektocht naar goede psychologische en orthopedagogische hulp.

Angela en Marcel
maart 2013


Wesley heeft aangegeven dat het nu best goed gaat met 'm en dat hij echt wat heeft aan die drie mogelijkheden, waarmee hij een moeilijke situatie kan aanpakken. Persoonlijk heb ik 'm daar ook in zien groeien. Met het handballen vorige week zat hij wederom in een minder sportief groepje en hij was soms nog wel 's boos om een situatie, maar hij heeft het niet z'n dag laten bepalen. Hij heeft ook veel lol gehad met z'n teamgenoten.
Heel erg bedankt voor je inzet, niet alleen Wesley, maar ook ik als moeder heb er zeker baat bij gehad. Het is in ieder geval een stuk rustiger in huis en dat is voor iedereen fijn!

Mary-Ann
oktober 2012


We zijn jaren in onzekerheid geweest over de oorzaak van de leermoeilijkheden van onze zoon Eugène. Pas op 13 jarige leeftijd is hij door u getest. De uitslag was "Dyslexie". Mede dankzij de dyslexiepas heeft hij inmiddels een MBO diploma. Nog bedankt voor het uitgebreide verslag en de adviezen aan ons en de school.

Met vriendelijke groet,
ouders van Eugène
september 2012


Via school zijn wij met onze zoon Jort, 8 jaar groep 4, verwezen naar Marijke Wiertsema.
Hoewel de prestaties op school goed waren, met name wat de CITO betrof, leek ons vermoeden op dyslexie versterkt te worden door achterblijven in de spelling en tempo lezen. Door zijn slimheid wist hij heel goed te compenseren. Toch kwam overduidelijk naar voren tijdens de uitgebreide onderzoeken dat er inderdaad sprake was van dyslexie. Door het snelle opstarten van logopedie en adviezen t.a.v. oefenen en trainen zijn we bezig om een goede basis te leggen om hem goed op weg te helpen voor wat betreft de dyslexie. Door de snelle en accurate onderzoeken, adviezen en gesprekken op school van Marijke Wiertsema voelen we ons gesteund en hopen we voor onze zoon de begeleiding zo optimaal mogelijk te krijgen.

Ouders van Jort
september 2012


Toen ik oktober 2011 mijn hulpvraag bij jou neerlegde voelde ik mij direct gehoord, begrepen en werden mijn vermoedens aangepakt.
Mijn moederschap met de daarbij behorende angsten, verantwoordelijkheden, zorgen en vooral liefde voor mijn kind zijn ten alle tijden serieus genomen en begrepen. Met behulp van de observaties en gesprekken hebben wij stappen gemaakt voor de toekomst. Zeker binnen de ongeplande gedragsveranderingen bij Luuk, konden wij direct terecht. Het plezier dat Luuk bij jou heeft gehad tijdens de observatiemomenten geven aan dat er vertrouwen is vanuit kind en moeder.

Groet, Marjolein
april 2012


Wat wij fijn vonden dat je het advies gaf, dat je aangaf dat je niet in het verleden moet blijven hangen, omdat er toch niets meer veranderd aan kan worden.
Door het voorhouden van een spiegel, waardoor je op een andere manier tegen een probleem aan kunt kijken, wordt het allemaal wat luchtiger en is het niet meer zo zwaar als het er in eerste instantie uitzag.
Ook heb je laten zien, dat je dingen los moet laten, zonder dat het afbreuk aan je eigen gevoelens doet.
Wat heel fijn is: je laat mensen in hun waarde en oordeelt en veroordeelt mensen niet. En ook dat je je grenzen heel duidelijk moet stellen, waardoor anderen je beter/goed begrijpen.
Je geeft hele duidelijke adviezen, die, als je er over nadenkt, zo logisch zijn. Daardoor zijn ze makkelijk toepasbaar en heel waardevol.

Charlotte en Wouter
april 2012


We hebben de CITO uitslag van onze zoon Julian binnen gehad en het geweldige resultaat was voor ons allen een regelrechte doorbraak.

Wij wilden je bedanken omdat je bijdrage mede heeft geleid tot dit resultaat. Het heeft Julian zeker sterker gemaakt en inzicht gegeven in zijn kunnen.
Ik zal je dan ook aanbevelen bij een ieder die je competenties in de toekomst nodig mocht hebben.
Nogmaals bedankt ook namens Julian,

Met vriendelijke groet,

Marcel & Regine
maart 2012


Ik wilde even laten weten dat het goed gaat op school.

Hallo mevr Wiertsema,

Ik wilde even laten weten dat het met Aniek goed gaat op school, ze zit beter in haar velletje.
Vorig jaar natuurlijk een rot jaar gehad op school, nu voelt ze zich bijna de koningin van de klas. Aldus haar woorden: "'IK BEN DE GROOTSTE , DE SLIMSTE"' Nu roept ze bij voorbaat al: “Oh, dat is een makkie!”
Vanmorgen bij de logopedist geweest, deze heeft Aniek getoetst op lezen en spelling. Ze was tevreden, en vind Aniek voorruit gaan, er is nog wel een lange weg, maar goed dat geeft niet.

Vriendelijke groeten Annelies
januari 2012


Het eerste gesprek met Marijke was meteen fijn en verhelderend.

Via een goeie vriendin van ons zijn we bij Marijke terechtgekomen voor onze zoon, die erg slim is, maar sociaal wat onhandig. Deze combinatie gaf wat problemen, zowel thuis als op school. Reden om hem te laten testen op IQ en sociaal-emotioneel vlak. Het eerste gesprek met Marijke was meteen fijn en verhelderend. Robin zou 2 ochtenden getest worden. Die zijn goed verlopen en Marijke hield ons goed op de hoogte van eventuele uitslagen. Robin was heel enthousiast over de testen, hij vond het leuk om te doen en vooral lekker rustig! Er hangt een warme en harmonieuze sfeer in de praktijk. De koffie smaakt ook!

Diagnose was niet mis, Syndroom van Asperger. Marijke voelde goed aan dat ze hem sociaal-emotioneel even goed moest onderzoeken. Daaruit blijkt dus dat Marijke haar vak goed verstaat. We zijn uiteraard geschrokken van de diagnose, maar het geeft ook opluchting. Nu kunnen we gaan werken aan de juiste omgang met onze zoon en hem helpen een fijn leven te ontwikkelen.

familie van der meer
december 2011


Beide keren heb je het bij het rechte eind gehad. Wij zijn je hier enorm dankbaar voor.

Beste Marijke,

Twee keer hebben we je om advies gevraagd.

De eerste keer is inmiddels een aantal jaren geleden. Onze jongste zoon bleef in groep 4 achter met lezen. Jouw diagnose dat hij dyslectisch is verklaarde veel. Samen met het door jou opgestelde handelingsplan en met hulp van Chantal Mailly, logopedist is hij aan de slag gegaan. Hij heeft zich ontpopt als een ware boekenwurm. Inmiddels zit hij in de eerste klas van het gymnasium. Een plek die jij voorspeld had. Hij werkt hard en voelt hij er als een vis in het water.

Afgelopen voorjaar hebben we je om advies gevraagd voor onze oudste zoon. Ook hij blijkt dyslectisch te zijn. Weer viel de puzzel op zijn plaats. Je hebt hem oefeningen meegegeven om zijn korte termijn geheugen te trainen en geadviseerd om net als zijn jongere broer naar Chantal te gaan. Dit schooljaar is hij gestart op een nieuwe school. Hij zit nu in de 4e klas van de havo/technasium. We hebben weer een blij en gelukkig kind!

Beide keren heb je het bij het rechte eind gehad. Je hebt beide jongens weten te overtuigen van hun eigen talent. Hun zelfvertrouwen is hierdoor enorm toegenomen.

Wij zijn je hier enorm dankbaar voor.

oktober 2011


Maar bij deze wil ik u echt nog bedanken voor u inzet.

Hoi Marijke

Bedankt voor u inzet voor Wessel.

Ik hoop dat het na u uitleg nu op school ook wat duidelijker is geworden.

Maar bij deze wil ik u echt nog bedanken voor u inzet.

Miranda
oktober 2011


Je hebt ons als ouders uitgebreid geïnformeerd, ons geïnspireerd hoe wij hem het beste kunnen helpen en ondersteunen.

Beste Marijke,

Wat zijn we blij dat we bij jou terecht zijn gekomen. En niet in de laatste plaats voor onze zoon. Onze Laurens werd in de loop van groep 3 boos en verdrietig, hij meende dat niks hem lukte. Pas later kregen wij als ouders door dat het leren lezen voor hem een groot probleem was. Na een uitgebreid onderzoek door jou werd duidelijk wat de reden was dat het lezen niet wilde lukken; namelijk Laurens is dyslectisch.
Vanaf het moment dat we hem vertelde dat “een mevrouw” zou gaan onderzoeken wat een mogelijke reden zou kunnen zijn waarom het lezen voor hem moeilijk was kwam er een bepaald omslagpunt. Je hebt ons als ouders uitgebreid geïnformeerd, ons geïnspireerd hoe wij hem het beste kunnen helpen en ondersteunen.
Het allergrootste winstpunt is dat Laurens nu weet dat hij dyslexie heeft, dat hij helemaal niet dom is. Dat dit voor hem betekent dat hij alles kan leren maar dat hij er meer moeite voor zal moeten doen. Het is niet zo dat Laurens nu ineens overloopt van zelfvertrouwen maar het is een feit dat hij in groep 4 een enorme inhaalslag heeft gemaakt met lezen. En daar is hij zelf heel erg trots op en wij ook!!

Marijke, nogmaals onze dank!!
Pim en Jorina
september 2011


Dankzij de tips en adviezen van Marijke en een half uur per dag thuis spelling oefenen maakt dat Bart nu hard op weg is om zijn achterstand in te halen.
Bart had de laatste 2 jaren heel veel moeite met spelling (altijd onvoldoendes), terwijl alle andere vakken hem uitstekend afgingen. Dit was de reden voor ons om hem te laten testen op dyslectie. Marijke werd ons aanbevolen en het eerste gesprek met de ouders ervaarden wij als professioneel en wij waren van mening dat Bart in goede handen zou zijn bij Marijke. Het onderzoek duurde 2 dagdelen en Bart heeft onder de uitstekende begeleiding zeer hard gewerkt. De uitslag was geweldig, geen dyslectie en Bart bleek te beschikken over een bijzonder goed geheugen. Dankzij de tips en adviezen van Marijke en een half uur per dag thuis spelling oefenen maakt dat Bart nu hard op weg is om zijn achterstand in te halen. Hij heeft zeer veel zelfvertrouwen gekregen en is sterk 'gegroeid'. Hij komt nu thuis met voldoendes in plaats van onvoldoendes en dat doet hem goed! Marijke geweldig bedankt voor al je hulp en inzet!
Carine
september 2011


Marijke, bedankt dat je ons op cruciale momenten altijd met raad en daad geholpen hebt.
N. Gerritsen (moeder van twee dyslectische zonen)
september 2011


Het is niet makkelijk geweest maar alle inspanningen hebben geholpen.
Dit bericht om u te laten weten dat onze zoon Emile die u 4 jaar geleden heeft getest geslaagd is voor zijn Havo diploma en zal vanaf volgende week beginnen met de opleiding fysiotherapie bij de Hogeschool Rotterdam. We zijn heel erg blij voor hem. Het is niet makkelijk geweest maar alle inspanningen hebben geholpen.
Wat de cijfers van Emile betreft heeft hij op zijn eindlijst 9 voor Frans, 7 voor Engels, 6 voor Nederlands gehaald. Dus toch wel goed gedaan met de talen. Hij heeft bovendien een extra diploma voor Frans gehaald (DELF) op niveau B1. Hij was de enige Havo leerling van het Lyceum Oude Hoven die dit diploma heeft gedaan. Bij de diploma uitreiking is een bijzonder vermelding van gemaakt. We zijn zeer trots op hem.
We hopen dat alles met u goed gaat in uw praktijk en privé. We houden een hele goede herinnering aan uw begeleiding van Emile.
Jackie
september 2009


Zij gaat 31 augustus beginnen.
Via deze weg zou ik u zoals beloofd laten weten, hoe het met Lorena het afgelopen jaar is vergaan.
Lorena heeft in drie maanden tijd haar rekenen bij gewerkt. In groep 8 heeft zij gewoon meegerekend met de klas.
Zij heeft auditie gedaan voor de theater klas op Mavo-Stek en is daar zonder enig gesprek aangenomen. Zij gaat daar 31 augustus beginnen.
Onze dank voor het vertrouwen.
De ouders van Lorena
augustus 2009


Nuchter, doelgericht en superpositief
Marijke heeft ons en de betrokken scholen op nuchtere en eenvoudige wijze weten uit te leggen wat dyslexie in combinatie met hoogbegaafdheid doet met onze kinderen, hoe ze aan de hand van haar doelgerichte zorgplannen geholpen kunnen worden om weer met plezier te leren en ook met meer zelfvertrouwen in het (schoolse) leven te staan.
Zij heeft ons gemotiveerd om op school steeds weer waar nodig aan de bel te hangen. Met haar onverbeterlijke positivisme heeft ze geholpen sceptici in het schoolsysteem te overtuigen; de schoolresultaten van onze kinderen bewijzen inmiddels haar gelijk.
Simone en Bernhard
augustus 2009


Lieve Marijke,
Bedankt voor al je hulp en betrokkenheid. Ik heb mij enorm gesteund gevoeld!! Hartstikke bedankt!!
Tineke
februari 2009


Een wens is vervuld
We willen je even laten weten dat Gideon een CITO score heeft behaald van 539.
Dit betekent dat zijn wens om sport (basketball) en leren in de eerste drie jaar te combineren op de Havo/VWO, gerealiseerd kan gaan worden.
Door de sporttoets was hij inmiddels heen, en hij wil zelf erg graag.
Vergeleken met de Entreetoets in groep 7 heeft hij met taal een enorme sprong vooruit gemaakt.
We willen je danken voor je inzet - inzicht - motivatie voor Gideon!
Krister en Willeke
maart 2008


Om dankbaar voor te zijn
Bedankt voor je steun, je kennis, je ervaring en je overtuiging. Ruben groeit ….., iedere dag en dat is zo mooi om te zien, om dankbaar voor te zijn!
Ik wens je veel succes en dat je maar veel kinderen mag helpen zichzelf terug te vinden.
Hartelijke groet, Ingrid
januari 2008


Steuntje in de rug
‘Het is als RT-er altijd weer fijn om van jou een steuntje in de rug te krijgen, zeker wanneer dit met zoveel vertrouwen in de ander, en met enthousiasme en gedrevenheid voor de kinderen gaat.’
Ineke
juli 2007


Nuttige samenwerking
'De samenwerking met Marijke ervaar ik als prettig en zeer nuttig. Het onderzoeksverslag, het overleg op school en het behandelingsplan zorgen ervoor dat iedereen die bij het kind betrokken is, weet wat er gedaan moet worden, wie dit doet en hoe dit het beste kan gebeuren.'
Marieke van der Meulen,
logopediste
mei 2007


'Mijn zoon ging met plezier naar Marijke'
'Voor mij kenmerkt het bureau van Marijke zich door de persoonlijk aanpak. Ook na de diagnose en het opstellen van het behandelplan, blijft Marijke steeds betrokken bij het vervolgtraject. Haar open houding nodigt uit om nog regelmatig contact te zoeken, bijvoorbeeld als er iets op school niet goed gaat. Marijke zal dan altijd naar een oplossing zoeken. Wat ik ook niet onbelangrijk vind, is dat mijn zoon met plezier naar Marijke ging omdat ze warmte en vertrouwen uitstraalt.'
Karin
maart 2007


'Sjoerd heeft weer zelfvertrouwen'
'Hoewel Sjoerd hard moest werken bij Marijke, ging hij er altijd met plezier heen. Toen het onderzoek werd uitgebreid met een nieuwe test om de leerbaarheid te toetsen, regelde Marijke alles met de universiteit van Leiden en voerde de toets thuis uit. Als ouder hebben wij de aanwezigheid van Marijke bij de onderhandelingen met de school als grote steun ervaren. Onze zoon heeft geleerd zich te concentreren en het allerbelangrijkste, hij heeft weer zelfvertrouwen.'
Pieter en Josee
januari 2007